Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν υποδέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη.
Στην χαιρετιστική του ομιλία, ο πρωθυπουργός Πασινιάν είπε: «Αγαπητέ Υπουργέ, καλωσορίζω εσάς και την αντιπροσωπεία σας στη Δημοκρατία της Αρμενίας. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη για εμάς, γιατί έχουμε μια αρκετά ολοκληρωμένη ατζέντα με την αδελφική και φίλη Ελλάδα, καθώς και πολύ σημαντική συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μας παρείχε και μας παρέχει η Ελλάδα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα γενικότερα. Φυσικά, δεν πιστεύουμε ότι μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης των σχέσεών μας, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο. Ελπίζω ότι ως αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης, θα αυξήσουμε το επίπεδο χρήσης αυτού του δυναμικού. Θα ήθελα να μεταφέρω τους θερμούς μου χαιρετισμούς στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Ελπίζω ότι θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες να τον γνωρίσω. Νομίζω ότι είχαμε μια πολύ σημαντική ιδιωτική συνομιλία στη Γρανάδα και φυσικά η εμβάθυνση των σχέσεών μας με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για εμάς».
Με τη σειρά του ο Γεραπετρίτης σημείωσε. «Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ, είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ και σας βλέπω από κοντά. Είχα μια πολύ παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση με τον φίλο και συνάδελφό μου Υπουργό Εξωτερικών Mirzoyan. Τα δύο έθνη μας συνδέονται με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς και θέλουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αυτούς τους δεσμούς, αλλά και να τους προωθήσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι ο αρμενικός λαός δεν είναι μόνο οι εταίροι μας, αλλά και οι στενοί μας φίλοι. Έχουμε αδελφικές σχέσεις από τα βάθη των αιώνων. Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή η επίσκεψή μου είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τις διμερείς μας σχέσεις και για την ετοιμότητα του Πρωθυπουργού της χώρας μας, ο οποίος σας στέλνει θερμούς χαιρετισμούς. Θα ήθελα να τονίσω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει την Αρμενία προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, τόσο στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στο πλαίσιο του διαλόγου για την ένταξη της Αρμενίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Οι συνομιλητές συζήτησαν σειρά θεμάτων που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των αρμενιοελληνικών σχέσεων. Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία σε πολιτικό, οικονομικό, ανθρωπιστικό και άλλους τομείς, δυνατότητες υλοποίησης νέων κοινών προγραμμάτων.
Ανταλλάχθηκαν σκέψεις σχετικά με τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον Νότιο Καύκασο, συμπεριλαμβανομένης της πορείας των διαπραγματεύσεων για την ειρηνευτική συνθήκη Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, τα βήματα που έλαβε η κυβέρνηση της RA για την επίλυση των προβλημάτων των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν βίαια ως αποτέλεσμα της πολιτικής εθνοκάθαρσης του Αζερμπαϊτζάν. Οι άνθρωποι του Nagorno Karabakh. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέρη τόνισαν την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.
Έγινε επίσης αναφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Αρμενίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.