Συνάντηση της ‘Ενωσης Αρμενίων Ελλάδος με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ πρέσβη ε. τ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο

0
119

Στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων τους με πολιτικές προσωπικότητες της Ελλάδας εκπρόσωποι των αρμενικών φορέων που λειτουργούν στα πλαίσια της Ένωσης Αρμενίων Ελλάδος,  όπως το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΡΜΕΝΙΑ», το Αρμενικό Λαϊκό Κίνημα, το Κέντρο Ελληνοαρμενικών Μελετών και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Χιντσακιάν συναντήθηκαν σήμερα 4 Ιουνίου 2024 στα γραφεία του ΚΠΚ «ΑΡΜΕΝΙΑ» με τον πρέσβη επί τιμή Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, πρώτο πρέσβη της Ελλάδας στη Δημοκρατία της Αρμενίας.

May be an image of 5 people

 

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι εν γένει σχέσεις Ελλάδας Αρμενίας και θέματα που αφορούν την κατάσταση στην Αρμενία υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή του νότιου Καυκάσου και των πολέμων στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη, η εθνοκάθαρση στο Αρτσάχ, το θέμα των βίαια εκτοπισμένων  Αρμενίων προσφύγων από μια κοιτίδα του αρμενισμού  και τα προβλήματα διαβίωσης και στέγασης τους. Επίσης έγινε αναφορά  στην εκ μέρους των αζερικών αρχών καταστροφή των ιστορικών μνημείων του Αρτσάχ  που πιστοποιούν  τη διαχρονική αρμενικότητα της περιοχής. Αναλύθηκαν  ακόμα το θέμα της σύγκλισης της Αρμενίας με την Ευρώπη, οι σχέσεις Ρωσίας Αρμενίας  και Αρμενίας Ελλάδας καθώς και οι προσπάθειες ακριβούς χάραξης των συνόρων της περιοχής στη βάση της συμφωνίας της Αλμα Άτα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στη σπουδαιότητα υποστήριξης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλους διεθνείς θεσμούς.

May be an image of 5 people and text