Συνάντηση της ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο

0
70

Στα πλαίσια της σειράς των επαφών με πολιτικές προσωπικότητες της Ελλάδας, οι εκπρόσωποι των αρμενικών φορέων που λειτουργούν στα πλαίσια της Ένωσης Αρμενίων Ελλάδος κ.κ. Χάικ Κασαρτζιάν, Τιγκράν Γαλουμιάν και Μηνάς Ντερ Οβανεσιάν συναντήθηκαν σήμερα 2 Ιουνίου 2024 με τον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο γραφείο του στην Αθήνα.

May be an image of 5 people and text

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι εν γένει σχέσεις ελληνικού και αρμενικού λαού καθώς και θέματα που αφορούν την κατάσταση στην Αρμενία υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή του νότιου Καυκάσου, η εθνοκάθαρση στο Αρτσάχ και το θέμα των βίαια εκτοπισμένων  Αρμενίων προσφύγων από τις εστίες τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της επίτευξης μιας κοινά αποδεκτής  συμφωνίας πάνω στο ζήτημα της ακριβούς χάραξης των συνόρων βάση της κοινά συμφωνημένης διακήρυξης  της Άλμα Άτα του Καζακιστάν στις 21-12-1991.  Επίσης τους συνομιλητές απασχόλησαν οι  προσπάθειες σύγκλισης της Αρμενικής Δημοκρατίας  με την Ευρώπη, θέματα εκσυγχρονισμού των κρατικών δομών με έμφαση στη σπουδαιότητα  της εν γένει υποστήριξης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα προβλήματα των πολιτών της Δημοκρατίας της Αρμενίας που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.