Άρθρο του Κρικόρ Τσακιτζιάν στο politispress.gr

0
702

 

“Το έγκλημα του Αζερμπαϊτζάν που έχει μείνει ατιμώρητο εδώ και 30 χρόνια, συνεχίζεται μέχρι σήμερα – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν”

Οι θηριωδίες του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό Μαραγά του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις 10 Απριλίου του 1992, από τις ένοπλες Αστυνομικές Μονάδες Ειδικού Σκοπού (ΟΜΑΝ) των Αζέρων, μένουν εδώ και 30 χρόνια ατιμώρητες από τη Διεθνή Κοινότητα.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση των Αζέρων, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ περίπου 5.000 Αρμένιοι και 61 άτομα αιχμαλωτίστηκαν, με το μικρότερο αιχμάλωτο να είναι μόλις 18 μηνών. Αρχικά οι ένοπλες δυνάμεις που εισέβαλαν στην περιοχή, πυρπόλησαν ολόκληρο το χωριό Μαραγά. Ήταν η περίοδος όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το σχέδιο εθνοκάθαρση των Αζέρων κατά των Αρμενίων. Αμέσως μετά ξεκίνησε το πογκρόμ δολοφονιών και εκδιώξεων από τις περιοχές Μπακού, Κιροβαμπάντ και Σουμγκάιτ.

Το συγκεκριμένο έγκλημα που διέπραξαν οι Αζέροι στο χωριό Μαραγά, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Μαρταγκέρτ του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), έχει τεκμηριωθεί από τις τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών μεταξύ αυτών, από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Διεθνή Αμνηστία.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αρμενίας, υπενθυμίζει σε όλους μας τα αποτρόπαια εγκλήματα των Αζέρων κατά των Αρμενίων που διεπράχθησαν πριν από 30 χρόνια, για να συνειδητοποιήσει η διεθνής κοινότητα, ότι αυτά συνεχίζονται ακόμη και σήμερα με τις διώξεις που γίνονται σε βάρος των Αρμενικών πληθυσμών στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τους Αζέρους, όπου μ’ αυτές τις πράξεις τους βεβαιώνουν, πως τίποτα δεν άλλαξε από τότε μέχρι και σήμερα στα σχέδιά τους και δεν θα σταματήσουν οι Αζέροι, αν δεν πετύχουν την εθνοκάθαρση που ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια κατά των Αρμενίων.

Πηγή: politispress.gr