Διαδικτυακή συνάντηση του πρέσβη της Αρμενίας με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη

0
537

Διαδικτυακή συνάντηση του πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Τιγκράν Μκρτσιάν με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στις 6 Απριλίου, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Τιγκράν Μκρτσιάν είχε μια διαδικτυακή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρέσβης της Αρμενίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη θέση αρχών που τήρησε σε όλες τις συζητήσεις για το Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι συνομιλητές συζήτησαν θέματα που αφορούν στην επανέναρξη των συνομιλιών για την ειρηνική διευθέτηση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, την προστασία της αρμενικής πολιτιστικής κληρονομιάς στο Αρτσάχ, την επιστροφή των Αρμενίων αιχμαλώτων πολέμου, την ομαλοποίηση της κατάστασης στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν και την άμεση παύση των προκλήσεων εκ μέρους του Αζερμπαϊτζάν.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδημούλης χαιρέτισε τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Αρμενία, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα της ΕΕ να στηρίξει την Αρμενία στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη βελτίωση της λειτουργίας της δημοκρατίας και την ενίσχυση του κράτους δικαίου. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαίωσε την άνευ όρων υποστήριξή του στη Δημοκρατία της Αρμενίας.