Διευρύνονται οι ευκαιρίες σπουδών Αρμένιων φοιτητών στην Ελλάδα

0
630
Επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία, Τιγκράν Μκρτσιάν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO)
Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) σχετικά με την χορήγηση πλήρων και μερικών Υποτροφιών τόσο σε Αρμένιους όσο και σε φοιτητές / φοιτήτριες από άλλες χώρες για σπουδές στην Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης (European Law and Governance School, (ELGS), ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία Τιγκράν Μκρτσιάν επισκέφθηκε τον οργανισμό (EPLO) και συζήτησε το θέμα με τη Γενική Διευθύντρια του τομέα Εκπαίδευσης, κα Πανωραία Σπηλιοπούλου και την Διευθύντρια Μάρκετινγκ-Επικοινωνίας κα Σάντρα Μανιουδάκη.
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) ενημέρωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης (European Law and Governance School, ELGS, www.elgs.eu) είναι μια Διεθνής Πανεπιστημιακή Σχολή η οποία συστήθηκε από το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO), με επίκεντρο το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη Διακυβέρνηση, με έμφαση στις Πολιτικές Επιστήμες, την Δημόσια Διοίκηση και τις Διεθνείς Σχέσεις. Η Σχολή προσφέρει Προγράμματα Σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό καθώς και σε διδακτορικό επίπεδο.
Καθώς η Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης (European Law and Governance School, ELGS) θέλει να επεκταθεί, έχοντας παρουσία σε περισσότερες ακαδημαϊκές αίθουσες, οι Υποτροφίες απευθύνονται σε μία σειρά από χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Αρμενίας.
Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) ενημέρωσαν τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας ότι το έτος 2022 η Σχολή χορήγησε 20 μερικές και 20 πλήρεις υποτροφίες -για το προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, καθώς και για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές. Η εκπαίδευση μπορεί να διεξαχθεί τόσο εξ αποστάσεως όσο και με άμεση, φυσική παρουσία. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης (European Law and Governance School, ELGS) δίνει την ευκαιρία σε όσους και όσες είναι ήδη εγγεγραμμένοι/ες και σπουδάζουν και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα να παρακολουθήσουν μαθήματα και σε αυτήν. Οι υποψήφιοι φοιτητές/τριες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στο elgs.eu, δηλώνοντας στο έντυπο της αίτησης τους ότι επιθυμούν να λάβουν Υποτροφία η οποία προβλέπεται για τους Αρμένιους φοιτητές / φοιτήτριες. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι και όλες που είναι Αρμενικής καταγωγής, συμπεριλαμβανομένης και της Διασποράς. Τα μαθήματα θα είναι στα Αγγλικά.
Ο Πρέσβης Τιγκράν Μκρτσιάν ευχαρίστησε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) για την προσφορά Υποτροφιών. Υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει την Αρμενία για την Σχολή και τις προσφερόμενες Υποτροφίες, ενθαρρύνοντας τους φοιτητές / τις φοιτήτριες να υποβάλουν αιτήσεις στο Πρόγραμμα.
Ο Πρέσβης υπογράμμισε ότι στην Αρμενία ο αριθμός των παρακολουθούντων μαθήματα Πολιτικής Επιστήμης, Δημόσιας Διοίκησης, Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκού Δικαίου είναι αρκετά μεγάλος, εκφράζοντας την άποψη ότι τα Αρμενικά Πανεπιστήμια και οι Αρμένιοι φοιτητές / φοιτήτριες θα δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα.