ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

0
506
O Τοποτηρητής του Μητροπολίτη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος,o Αρχιμανδρίτης Χορέν Αρακελιάν απέστειλε επιστολές “ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ – ΕΚΚΛΗΣΗ” με αφορμή την στρατιωτική επίθεση που δέχεται η Δημοκρατία της Αρμενίας από το καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν.
Προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Υπέρτιμο και Έξαρχο Ευρώπης, Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, Ευγένιο.
Τον Σοφολογιότατο Ραββίνο Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν
Τον Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις Καθολικών και αποστολικό Τοποτηρητή της Αρχιεπισκοπής Ρόδου π.Θεόδωρο Κοντίδη
Η επιστολή έχει ως εξής:
” 2022 και τα μεσάνυχτα της 13ης Σεπτεμβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, παραβιάζοντας κατάφωρα όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του κυρίαρχου εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδισμών ειρηνικών οικισμών, με αποτέλεσμα θύματα, τραυματισμούς και καταστροφές.
2016 τετραήμερο και ακολούθησαν το 2020 οι πολεμικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, γνωστός ως ο πόλεμος των 44 ημερών, οι οποίες στράφηκαν ενάντια στο δικαιώμα του λαού της Δημοκρατίας του Αρτσάχ να ζει ελεύθερα.Δέχθηκαν μόνο ουδέτερες και μη επικοινωνιακές εκκλήσεις από τον πολιτισμένο κόσμο και δεν έγιναν πρακτικά βήματα, αποτέλεσμα της οποίας ο κόσμος αντιμετώπισε επίσης μεγαλύτερες καταστροφικές προκλήσεις.
Αυτές τις μέρες, με την ατιμωρησία και την σιγουριά πλέον ότι δεν καταδικάζονται, οι επιθέσεις στο κυρίαρχο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας δεν σταματούν και παραβιάζουν το δικαίωμα του αρμενικού λαού να ζει ελεύθερα στην πατρίδα του και επιτίθονται στα Διεθνώς αναγνωρισμένα αρμενικά εδάφη.
Σας ζητάμε, αν είναι δυνατόν, να υψώσετε τη φωνή της δίκαιης διαμαρτυρίας μας και να κάνετε μια δημόσια δήλωση για να καταδικάσετε τις επιθετικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν και της στρατιωτικοπολιτικής ηγεσίας του, σταματώντας έτσι τον πόλεμο και ενδεχομένως συμβάλλοντας στην εδραίωση πραγματικής ειρήνης στην περιοχή. Προσευχόμαστε στον Θεό ότι ο Κύριος θα κρατήσει ολόκληρο τον κόσμο σε σταθερή ειρήνη, ειδικά τους λαούς που επλήγησαν από τις σφοδρές επιθέσεις και την επεκτατική πολιτική. Αμήν”