Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αρμενία

0
502
Στις 2 Ιουνίου, η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκο Χαρδαλιά έγινε δεκτός από τον Υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας Suren Papikyan.
 
Οι δύο άνδρες συζήτησαν την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας που δημιουργήθηκε μετά τον πόλεμο των 44 ημερών.
 
Στις 2 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης και Καθολικός Πάντων των Αρμενίων Καρέκιν Β’ υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μητρόπολη του Αγίου Ετσμιατζίν, συνοδευόμενη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Karen Brutyan. Ο Καθολικός των Αρμενίων εξέφρασε τη χαρά του για τη στενή συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών τμημάτων των δύο χωρών. Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας είναι έτοιμο να βοηθήσει την Αρμενία να ξεπεράσει τις υπάρχουσες προκλήσεις, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Στις 3 Ιουνίου, η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά επισκέφθηκε το Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.
 
Στους καλεσμένους παρουσιάστηκαν η ιστορία της συγκρότησης του Πανεπιστημίου, οι κύριες κατευθύνσεις δραστηριότητας και τα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Υποστράτηγος Gennady Tavaratsyan και ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς τόνισαν τη σημασία της ανάπτυξης των αρμενιοελληνικών φιλικών σχέσεων και συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης.