Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη

0
451
Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Τιγκράν Μκρτσιάν συναντήθηκε με τον κ. Νότη Μηταράκη, Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας
Στις 5 Απριλίου ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Τιγκράν Μκρτσιάν συναντήθηκε με τον κ. Νότη Μηταράκη, υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο κ. Υπουργός, αφού συνεχάρη τον πρέσβη της Αρμενίας για την έναρξη της διπλωματικής του αποστολής στην Ελλάδα, εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα οι ελληνο-αρμενικές διμερείς σχέσεις στον τομέα της μετανάστευσης θα γίνουν πιο δυναμικές και αποτελεσματικές.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. υπουργό ο πρέσβης Μκρτσιάν αναφέρθηκε σε ορισμένους άξονες της συνεργασίας Αρμενίας – Ελλάδας στον τομέα της μετανάστευσης. Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγματεύσεων γύρω από το «Πρωτόκολλο εφαρμογής της Συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Αρμενίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανεισδοχή προσώπων που διαμένουν χωρίς άδεια», που υπογράφθηκε μεταξύ των κυβερνήσεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Οι κ.κ. Μκρτσιάν και Μηταράκης έθιξαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην εγκαθίδρυση σχέσεων μεταξύ της Μεταναστευτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων ανταλλαγής εμπειριών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μκρτσιάν τόνισε ότι η μεγάλη πείρα της ελληνικής πλευράς στον τομέα της μετανάστευσης μπορεί να αξιοποιηθεί δεόντως και να φανεί πολύ χρήσιμη για την Αρμενία.
Στη συνέχεια ο πρέσβης ενημέρωσε τον συνομιλητή του ότι, από την 1η Ιανουαρίου του 2022, η Μεταναστευτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας της Αρμενίας εγκαινίασε ένα ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών παραμονής για εργασία, το οποίο μπορεί να ενδιαφέρει την ελληνική πλευρά.
Με τη σειρά του ο Έλληνας υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις που έθεσε ο κ. Μκρτσιάν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αναγνωριστική επίσκεψη σύντομα θα μετατραπεί σε πρακτικά προγράμματα, ενώ ο ίδιος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.