ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

0
577
Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας στην Αρμενία στις 24 Ιουνίου, οι Έλληνες βουλευτές επισκέφθηκαν το Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Τους συνόδευε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Αρμάν Γεγογιάν.
Η κα. Λουσινέ Αμπραχαμιάν, υποδιευθύντρια του Μουσείου-Ινστιτούτου Γενοκτονίας των Αρμενίων, αφού καλωσόρισε τους Έλληνες βουλευτές, τους διηγήθηκε την ιστορία ιδρύσεως του Μνημείου της Γενοκτονίας. Επίσης, και την ιστορία των τριών στραυρόπετρων ή αλλιώς «χατσκάρ» που βρίσκονται στο Τσιτσερνακαμπέρντ ή αλλιώς Χελιδονόκαστρο – χώρος του Μνημείου της Αρμένικης Γενοκτονίας – επισημαίνοντας, ότι τα συγκριμένα χατσκάρ είναι αφιερωμένα στη μνήμη των Αρμενίων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της εθνοκάθαρσης του αρμενικού πληθυσμού στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν, στο τέλος του περασμένου αιώνα.
Μέλη της ελληνικής αποστολής κατέθεσαν λουλούδια στην Αιώνια Φλόγα και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Συνοδευόμενοι από την κα. Λουσινέ Αμπραχαμιάν και την κα. Χάσμικ Μαρτιροσιάν τα μέλη της ελληνικής αποστολής επισκέφθηκαν επίσης το Μουσείο-Ινστιτούτο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, όπου ενημερώθηκαν για τις μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις. Στο τέλος επίσκεψης έκαναν σημειώσεις στο Βιβλίο των Επίτιμων Καλεσμένων.