Η δήλωση Συλλόγου Ελληνοαρμενικής φιλίας για την εκτέλεση Αρμενίων αιχμαλώτων από το Αζερμπαϊτζάν

0
492

ΔΗΛΩΣΗ

Εκτέλεση Αρμενίων αιχμαλώτων από το Αζερμπαϊτζάν

Ο Σύλλογος Ελληνοαρμενικής Φιλίας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εκτέλεση Αρμενίων αιχμαλώτων πολέμου από το Αζερμπαϊτζάν και ζητά τον άμεσο εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Ο Σύλλογος χαιρετίζει τις καταδικαστικές δηλώσεις των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει με τη σειρά της κι αυτή τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Αζερμπαϊτζάν, υπό την καθοδήγηση της Άγκυρας, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων.
Οι πρόσφατες πολεμικές ενέργειες του Μπακού εναντίον της Δημοκρατίας της Αρμενίας έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τον αρμενικό λαό και ενδεχομένως να προετοιμάσουν το έδαφος για μια γενικευμένη επίθεση κατά της Αρμενίας. Η Ελλάδα και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να θέσουν φραγμό σ’ αυτές τις επιδιώξεις και να μην επιτρέψουν στους Αζέρους και τους Τούρκους συμμάχους τους να ολοκληρώσουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων που ξεκίνησε το 1895-96 με το Σουλτάνο ΑβδούλΧαμίτ και συνεχίστηκε με τους Νεότουρκους το 1909 και 1915-16 και τον Μουσταφά Κεμάλ το 1922-23.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
Αθήνα 06/10/2022