ΤΟ ΚΟΜΜΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

0
446

Πρόταση για πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Βαχάγκν Χατσατουριάν προκειμένου να ομιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατέθεσε το κόμμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ». Το κείμενο της σχετικής πρότασης προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο προσυπογράφουν ο Πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, και το σύνολο των μέλων της κοινοβουλευτικής ομάδας, έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Οι σχέσεις της χώρας μας με την ομόθρησκη Αρμενία είναι φιλικές και διαχρονικές. Είμαστε, ταυτόχρονα, δύο λαοί που έχουν υποστεί την θηριωδία των Τούρκων.

Τελευταία, η φίλη Αρμενία δέχεται και πάλι επιθέσεις από το Αζερμπαϊτζάν, σύμμαχο της Τουρκίας.

Υπενθυμίζω ότι, η Ελληνική Βουλή, έδειξε υπερβάλλουσα ευαισθησία στην περίπτωση της Ουκρανίας και κάλεσε τον ουκρανό Πρόεδρο, κ. Ζελένσκι, να μιλήσει σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος της Βουλής.

Υποβάλω το αίτημα να κληθεί, κατ’ αντίστοιχο τρόπο ο Πρόεδρος της Αρμενίας κ. Χατσαντουριάν, για να μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Πρόεδρος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης

και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος

Το κόμμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» ιδρύθηκε το 2016 από τον δημοσιογράφο Κυριάκο Βελόπουλο. Ο Κυριάκος Βελόπουλος γεννήθηκε στην Έσση της Γερμανίας το 1965 από Μικρασιάτες γονείς. Εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό το 2007 και το 2009. Στις ευρωεκλογές του 2018 η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» απέσπασε ποσοστό 4,18% των ψήφων και εξέλεξε έναν ευρωβουλευτή ενώ στις εθνικές εκλογές του ιδίου έτος εξέλεξε δέκα βουλευτές με ποσοστό 3,71% (209.290 ψήφοι).

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει να παρουσιάσει πλούσιο συγγραφικό έργο (πάνω από δέκα τίτλοι). Ενδεικτικά αναφέρουμε τα έργα του «Αυτοί είναι οι Τούρκοι» (1999), «Η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια σκακιέρα πολιτικής» (2009), «Υπόγειος Παγκόσμιος Πόλεμος» (2015).