ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ… ΑΖΕΡΙΚΟ ΧΑΒΙΑΡΙ

0
487

Βασιζόμενο στα πετροδόλαρα του, το Αζερμπαϊτζάν επιδίδεται εδώ και χρόνια σε μια έντονη διπλωματική εκστρατεία παραχάραξης της σχετικής με την αρμενο-αζερική διαφορά πραγματικότητας και εξαπάτησης δημοσίων λειτουργών διαφόρων κρατών, προκειμένου οι τελευταίοι να εκδώσουν ανακοινώσεις ή να υπογράψουν ευνοϊκά προς τις θέσεις του κείμενα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες πήραν μεγάλη δημοσιότητα, μεταξύ άλλων, οι περιπτώσεις των δημάρχων πόλεων όπως το Σαν Ντιέγκο, το Τόρανς η Βοστώνη και άλλες, οι οποίοι υπέγραψαν, καλοπροαίρετα και ουσιαστικά εν αγνοία του περί τίνος επρόκειτο, ευνοϊκά για τις θέσεις που υποστηρίζει διεθνώς η αζερική προπαγάνδα κείμενα και έσπευσαν εκ των υστέρων να ανακαλέσουν την υπογραφή τους, όταν ενημερώθηκαν για το πώς είχαν  αληθώς τα πράγματα.

May be an image of 1 person

Ο πρέσβης της Αρμενίας κ. Τιγκράν Μγκρτσιάν

Εντελώς πρόσφατα υπήρξε ένα ανάλογο συμβάν, στο οποίο ενεπλάκη ο  Δήμος της Κορίνθου. Η Κόρινθος, η μακραίωνη, ένδοξη ιστορία της οποίας είναι γνωστή σε όλους, συμμετείχε στη 18η Συνδιάσκεψη Ιστορικών Πόλεων, η οποία φιλοξενήθηκε στη Νότιο Κορέα. Στη διάρκεια των εργασιών, ο αντιπρόσωπος του Δήμου Κορίνθου συνυπέγραψε μαζί με τους αντιπροσώπους του υπό αζερική κατοχή Σουσί και της περουβιανής πόλης Κούσκο πρωτόκολλο «Έκφρασης Πρόθεσης Συνεργασίας» των τριών πόλεων, το οποίο έσπευσε να δημοσιοποιήσει η αζερική πλευρά, παρουσιάζοντας το ως διπλωματική επιτυχία της. Η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα αντέδρασε ακαριαία μόλις πληροφορήθηκε τη σχετική είδηση. Ο πρέσβης της Αρμενίας κ. Τιγκράν Μγκρτσιάν ήλθε σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και στη συνέχεια απηύθυνε νότα στον υπουργό και επίσημη επιστολή στον Δήμαρχο Κορίνθου, ζητώντας του να αποσύρει ο Δήμος Κορινθίων την υπογραφή του από το σχετικό έγγραφο. Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Β. Νανόπουλος χαρακτήρισε το γεγονός της υπογραφής ως ατυχές και δήλωσε ότι ο Δήμος Κορινθίων αποσύρει την υπογραφή του από το σχετικό έγγραφο. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών της αρμενικής πρεσβείας, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Β. Νανόπουλος Δήλωσε δημοσίως ότι ο Δήμος Κορινθίων αποσύρει την υπογραφή του και την θεωρεί ως άκυρη.

May be an image of 1 person

κ. Β. Νανόπουλος (Δήμαρχος Κορινθίων): «Δεν πρόκειται να υπογράψω ή έστω και να εξετάσω το κείμενο της συμφωνίας συνεργασίας της Κορίνθου με το Σουσί.»

 Όπως είμαστε σε  θέση να γνωρίζουμε, στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας στελέχη της πρεσβείας της Αρμενίας θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Κορίνθου.