Ο Πρέσβης της Αρμενίας στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο ΑΡΜΕΝΙΑ

0
936

Ο πρόσφατα διορισθείς στην Αθήνα Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας εξοχότατος κ. Τιγκράν Μγκρτσιάν επισκέφτηκε σήμερα το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο “ΑΡΜΕΝΊΑ”. Το Κέντρο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη:

Σήμερα στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο “Αρμενία” φιλοξενήσαμε τον νεοδιορισθέντα Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα Εξοχότατο κ. Τιγκράν Μγκρτσιάν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών αρμενικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Χιντσακιάν, του Αρμενικού Λαϊκού Κινήματος, του Κέντρου Ελληνό-Αρμενικών Μελετών, της ομάδας πρωτοβουλίας της ‘Ενωσης Αρμενίων Ελλάδας και πολλών Αρμένιων φοιτητών που σπουδάζουν στην Ελλάδα.

 

Η έκπληξη της ημέρας ήταν η ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση του πρώην επί χρόνια επικεφαλής της Αρμενικής Μητρόπολης Ελλάδος, Αρχιεπισκόπου Βοσκάν Καλπακιάν από το Ετσμιάτζιν. Με την ευκαιρία της ημέρας, ο Σεβασμιότατος μετέφερε τους χαιρετισμούς, τις ευλογίες και τις καλύτερες ευχές του στον Πρέσβη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θυσίες της τρίτης και τέταρτης γενιάς Αρμενίων της διασποράς και των πρωτοπόρων στην ίδρυση του Κέντρου “Αρμενία”.

Οι εκπρόσωποι του Κέντρου απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους των παρευρισκομένων στον κ. Μγκρτσιάν και ευχαρίστησαν τον Σεβασμιοτατο για τις αξιόλογες συμβουλές και επισημάνσεις του.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο Πρέσβης αναφέρθηκε αναλυτικά στην αποστολή του, τα προσεχή του σχέδια και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μεταξύ Αρμενίας – Ελλάδας και το σχεδιασμό των επαφών Αρμενίας-Διασποράς εκ μέρους της Πρεσβείας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Εξοχότατος κ. Μγκρτσιάν απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων, με τους οποίους είχε μακρά εγκάρδια συνομιλία.