Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

0
593
Σήμερα, 19 Ιανουαρίου του 2022 ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία Τιγκράν Μκρτσιάν επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Μετά την επίσημη τελετή, κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας συνεχάρη τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας και του ευχήθηκε επιτυχία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.
Υπογραμμίζοντας τις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Αρμενίας και της Ελλάδας και τους ιστορικά στενούς δεσμούς, ο Πρέσβης Τιγκράν Μκρτσιάν τόνισε, ότι οι δύο χώρες έχουν μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας και εξέφρασε ελπίδα ότι ως αποτέλεσμα του έργου του η ημερήσια διάταξη της Αρμένο – Ελληνικής συνεργασίας θα διευρυνθεί και άλλο, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο Αδελφών λαών και χωρών. Ο Πρέσβης υπογράμμισε ότι οι Αρμένο – Ελληνικές σχέσεις βασίζονται σε κοινές αξίες, αρχές και τους αδελφικούς δεσμούς, που είναι πάνω από κάθε άλλο είδος επαφών.
Ταυτόχρονα, ο Πρέσβης επισήμανε ότι στον πυρήνα του έργου του δεν θα είναι μόνο η εμβάθυνση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, αλλά και η αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων που υπάρχουν στον πολιτιστικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό τομέα.
Επίσης, οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις και για την συνεργασία στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.
Η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχήθηκε επιτυχία στον Πρέσβη Μκρτσιάν στην άσκηση της διπλωματικής του αποστολής στην Ελλάδα και εξέφρασε την υποστήριξη της σε αυτήν την αποστολή. Επίσης η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας συνεχάρη με την 30η επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Αρμενίας και της Ελλάδας, που συμπληρώνονται στις 20 Ιανουαρίου του 2022.