Συνάντηση του Πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα με τον Έλληνα Υπουργό Γεωργίας

0
662
Στις 31 Ιανουαρίου του 2022 ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία Τιγκράν Μκρτσιάν συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελληνικής Δημοκρατίας Σπήλιο Λιβανό.
Συγχαίροντας τον Πρέσβη με την ευκαιρία της έναρξης της διπλωματικής του αποστολής στην Ελλάδα, ο Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα, ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, οι Αρμένο-Ελληνικές διμερείς σχέσεις στον τομέα της γεωργίας θα γίνουν πιο ενεργές και αποτελεσματικές.
Ο Πρέσβης Τιγκράν Μκρτσιάν αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση στον τομέα της γεωργίας στην Αρμενία, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα στην Αρμενία. Επίσης, ο Πρέσβης Μκρτσιάν επισήμανε ότι είναι αρκετά μεγάλες οι ευκαιρίες για την εξαγωγή και την πώληση των Αρμενικών αγροτικών προϊόντων στην ξένη αγορά, καθώς επίσης και είναι αρκετά μεγάλες οι ευκαιρίες των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα.
Ο Υπουργός με μεγάλη χαρά ανέφερε ότι στις 19 Ιανουαρίου του 2022 η Βουλή των Ελλήνων επικύρωσε τη Συμφωνία Συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας που υπογράφηκε μεταξύ των Υπουργείων Γεωργίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας στις 30 Σεπτεμβρίου του 2014 στο Ερεβάν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Συμφωνία αυτή θα αποτελέσει μια σημαντική αρχή για τη μέγιστη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Επίσης, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Πρέσβης διαβεβαίωσε, ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο κρατών.