Η Nina Hachigian Νέο Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Αμυντικής Πολιτικής των ΗΠΑ

0
496

Η Πρέσβης Nina Hachigian, η οποία υπηρετεί ως Αντιδήμαρχος Διεθνών Υποθέσεων της πόλης του Λος Άντζελες, διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο Αμυντικής Πολιτικής των ΗΠΑ, αναφέρει η Αρμενική Συνέλευση της Αμερικής. Μεταξύ των μελών του συγκεκριμένου συμβουλίου είναι η Madeleine Albright και ο Henry Kissinger.

Η διπλωμάτης και πολιτικός, ‘Α Αντιδήμαρχος Διεθνών Υποθέσεων στην πόλη του Λος Άντζελες, Nina Hachigian έχει κάνει μια λαμπρή καριέρα που περιλαμβάνει μια θέση ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου οι στρατηγικές της συνεργασίες και πρωτοβουλίες είχαν ως αποτέλεσμα να της απονεμηθεί το Βραβείο Ανώτερης Τιμής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την υπηρεσία της.

Η Πρέσβης Hachigian έχει επίσης υπηρετήσει ως Ανώτερος Συνεργάτης και ‘Α Αντιπρόεδρος στο Κέντρο Αμερικανικής Προόδου (Center for American Progress) και ήταν συνδιευθύντρια της πολιτικής για την Ασία της εκστρατείας Obama το 2012. Η Πρέσβης Hachigian ήταν επίσης διευθύντρια του Κέντρου Πολιτικής για την Ασία και του Ειρηνικού (Center for Asia Pacific Policy) RAND, και υπηρέτησε στο προσωπικό του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Κλίντον από το 1998-1999. Έχει γράψει πολλά βιβλία, εκθέσεις και άρθρα.

Είναι η ιδρύτρια της WASA, Women Ambassadors Serving America, η οποία αποτελείται από περισσότερους από 200 νυν και πρώην γυναίκες Πρεσβευτές, συνιδρυτής του Leadership Coalition for Women in National Security (LCWINS), ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Συμβουλευτικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέλος της Επιτροπής Καλιφόρνια 100, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Ειρηνικού για τη Διεθνή Πολιτική και μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.