Συνάντηση του Πρέσβη της της Αρμενίας με τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου

0
525
Συνάντηση του Πρέσβη της της Αρμενίας με τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου
Στις 14 Ιουλίου, στη Λευκωσία, ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Τιγκράν Μκρτσιάν συναντήθηκε με τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου.
Ο κ. Μκρτσιάν, αφού καλωσόριζε τον κ. Φώτη Φωτίου, στην συνέχεια αναφέρθηκε στις αδελφικές και μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας, ότι τους δύο λαούς ενώνει κοινή ιστορία, κοινό σύστημα αξιών, τονίζοντας, ότι οι δύο λαοί αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Πρέσβης της Αρμενίας εξήρε την συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα Διασποράς, υπογραμμίζοντας, τόσο τη διμερή συνεργασία Αρμενίας-Κύπρου, όσο και την τριμερή συνεργασία Αρμενίας-Κύπρου-Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την σημασία του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε στην Πάτρα, την 24 Απριλίου του 2022, καθώς και την ανάγκη για συνεπή εφαρμογή των διατάξεων που περιέχονται στο προαναφερθείς Μνημόνιο Τριμερούς Συνεργασίας Αρμενίας-Κύπρου-Ελλάδας.
Με την σειρά του, ο Επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου κ. Φώτης Φωτίου σημείωσε, ότι οι τρεις χώρες έχουν αρκετά δραστήριες και δυναμικές Κοινότητες, σε διάφορες γωνιές του κόσμου, οι οποίες είναι πλήρως ενσωματωμένες στις χώρες διαμονής και έχουν οργανωμένες δομές. Επίσης, πρόσθεσε, ότι η αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού της Διασποράς για την υλοποίηση των κοινών στόχων, για την προώθηση της κοινής ημερήσιας διάταξης, των κοινών συμφερόντων, είναι εξαιρετικής σημασίας.
Στην συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Μκρτσιάν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο που διαδραματίζει Αρμενοκυπριακή Κοινότητα στην προώθηση των αρμενοκυπριακών σχέσεων και στην περαιτέρω ενίσχυσή των. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρέσβης της Αρμενίας εξήρε τον ανεκτίμητο ρόλο και τη συμβολή του κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν, Επίσημου Εκπροσώπου των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οποίος ήταν παρών στην συνάντηση.