Ο Πρέσβης της Αρμενίας Τιγκράν Μκρτσιάν συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιο για θέματα Αποδήμων Ανδρέα Κατσανιώτη

0
507
Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία Τιγκράν Μκρτσιάν συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιο για θέματα Αποδήμων Ανδρέα Κατσανιώτη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των φορέων των δύο Κοινοτήτων που βρίσκονται στο Εξωτερικό. Ο Πρέσβης Μκρτσιάν υπογράμμισε ότι μεταξύ των φορέων της Ελληνικής και της Αρμενικής Κοινότητας υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και ισχυρή συνεργασία κάτι που επιτρέπει συχνά να δρούμε από κοινού σε πολλά θέματα.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε μεγάλη σημασία στον ρόλο που παίζουν οι φορείς της Ελλήνο-Αρμενικής Κοινότητας στις Αρμένο-Ελληνικές σχέσεις. Ο Πρέσβης Μκρτσιάν παρουσίασε μια σειρά από προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν σε συνεργασία με τους φορείς της Ελλήνο-Αρμενικής Κοινότητας. Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την ιδέα της από κοινού υλοποίησης ενός αριθμού πρωτοβουλιών. Αναφέρθηκαν στην επανέναρξη των αμοιβαίων επισκέψεων των εκπροσώπων των Υπηρεσιών των Αποδήμων.