Συνάντηση του πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης

0
329

Στις 4 Μαΐου, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Τιγκράν Μκρτσιάν συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συνομιλητές επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα για εμβάθυνση των φιλικών σχέσεων μεταξύ της Αρμενίας και της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι οι διμερείς επισκέψεις υψηλού επιπέδου θα συμβάλουν προς αυτό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρέσβης εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το ότι συνεισφέρει στον να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων καθώς και τη μνημόνευση των θυμάτων στις 24ης Απριλίου.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν τα μελλοντικά βήματα για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, μεταξύ των οποίων είναι η παρουσίαση των αρμενικών προϊόντων σε διάφορες ελληνικές πόλεις στο εγγύς μέλλον.

Ο κ. Μκρτσιάν έθεσε στον συνομιλητή του τις πιο πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στο πλαίσιο των τάσεων που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια.